Punta Arenas, Chile

Luulin, että joka paikassa olisi nettikahviloita kuten aiemmilla reissuilla. No kirjoitan tätä ensimmäisessä näkemässäni sellaisessa Magellanin salmen rannalla olevassa Punta Arenasissa. Hotelleissa ja kahviloissa on kaikissa langaton verkko enkä sitten ottanut omaa laitetta mukaan. Vielä kolme vuotta sitten Perussa, Kolumbiassa, Brasiliassa sekä ns. kolmen Guyanan kiertueella kaikkialla oli nettikahviloita.

Ushuaiasta tultiin tänään kymmenen tunnin bussimatka halki Tierra del Fuegon ja ylitse Magellenin salmen Patagoniaan. Reilu tunti meni rajalla Chilen puolelle tultaessa ja vajaa puolikas Argentiinasta poistuessa. Tärkeät pienet miehet toteuttivat taas itseään siellä.

Matka oli vähintäänkin mielenkiintoinen, ainutlaatuinen autoreitti vaikken itse nyt ajanutkaan. Poistuimme Ushuaian vuorten lomitse naavaa kasvaviin metsikoihin, jotka vaihtuivat vihreän, punaisen ja ruskean sävyisiin tasankoihin bussin vasemmalla puolella – oikealla puolella muutaman kymmenen metrin päässä Atlantin aallot loivat rantaan.

Niin kaunis on maa.

Tien reunalla oli silloin tälloin guanacoja. Yksi, kaksi, laumoja. Sinisellä taivaalla ohuita pilviä.

Niin korkea taivas.

Hieno suomalainen kappale soi mielessäni.

Yleensä Etelä-Amerikan bussimatkat tehdään hyvillä laitteilla ja pysähdytaan matkalla syomaan ja mita muuta tarpeellista onkaan. No eipä pysähdytty tällä kertaa. Paitsi tietysti laukkujen läpivalaisuun ja huumekoiran nuuhkintaan Chilen rajalla. Bussinatsi eikun anteeksi stuertti tarjoili sitten noin seitsemän tunnin matkanteon jälkeen yhden riisipatukan, 21 grammaa ja sekä tuoremehun. Todettiin siinä matkaseurueen kanssa, että tänään ei sitten enää tarvitsekaan syodä mitään.

Ushuaian myyttisyys ei mielessäni yllättäen vähentynytkään kun pääsin viimein paikan päälle. Se on hieno paikka, todellakin kaiken reunalla, äärettomän äärellä. Tieteellinen tutkimusretki pingviinien maailmaan onnistui lopulta loistavasti ja siitä seuraa raportti tänne heti kun keksin jonkun tavan ladata muutaman kuvan nettiin.

Karusta Punta Arenasista otetaan selvää huomenna ennenkuin siirrytään Puerto Natalesiin ja päästään viimein Torres del Painen vuorille. Siellä odottaa mm. Lago Nordenskiold ja Helsingfors, tuttuja nimiä suomalaisille.

Mainokset
Kategoria(t): Uncategorized Avainsana(t): , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.