Viisikymppiset

Nyt on sitten vietetty viisikymppisiä. Ei – en minä ole niin vanha. (Ja siellä takarivissä supina lopppuu heti ja hymy takaisin sinne minne aurinko ei koskaan paista.) Uruguaysta tuli viideskymmenes valtio, jossa olen käynyt. Lukuun sisältyy Vatikaani. Surkea suoritus näillä kilometreillä, olen liikkunut aivan liian paljon mukavuusalueellani, vanhan läntisen Euroopan sivistyksen parissa. Pidän vain liikaa ilmakuivatusta kinkusta, pateesta ja reiluista ruoka-annoksista hyvän viinin kera sekä vanhojen alppikylien charmista. Jos haluan mihinkään keräilyharrastuksessani niin tästä on tultava loppu ja siirryttävä vähemmän miellyttäviin kohteisiin. Ehkä Jemeniin siepattavaksi. Räkä-bussimatkalle Afrikan länsirannikon halki? Elämässä voisi tietysti olla muutakin, vaikka tasaisempaakin reissaamista halki latomeren yön. Sangen miellyttävässä etelä-Amerikassakaan tämän turneen jälkeen on jäljellä vain Bolivia ja Venezuela.

Lautta vei joukkiomme Buenos Airesista Rio de la Platan lahden ylitse Colonia del Sacramenton -kaupunkiin Uruguayhin. Oli varsinainen laattamatka. En ole toki koskaan ollut pesukoneen rummussa sen lingotessa mutta luulenpa, että menomatkalla tunne oli osapuilleen sama, sivulta tulevat aallot keinuttivat katamaraania enemmän kuin olisi ollut tarpeen. Sain pidettyä vatsalaukkuni sisällön vain hyvin pienellä marginaalilla kun katsoin tiukasti horisonttiin. Minun ja horisontin välissä oli tosin joukko oksentavia ihmisiä ja kaikkialta laivalta kuuluvat yökkäysten äänet eivät ainakaan helpottaneet tilannetta.

Pieni Colonian kaupunki on Unescon maailmanperintökohde, eli toinenkin bonge maanisen keräilijän listoille. Mukava pieni kaupunki, eurotkin käy useimmissa ruokapaikoissa. Tällä reissulla valtiomäärä kasvaa vielä yhdellä kun koukkaamme loppusuoralla Paraguayn rajakaupunkiin isojen vesiputousten äärellä.

Colonian kaduilla tuoreita autoja

Colonian kaduilla tuoreita autoja

Tässä vielä hetki väistellään Buenos Airesin syrjäkujien hampaattomia transvestiittejä ja sitten lähdetään etelänlomalle. Ensimmäinen kohde on Ushuaia, myyttinen maailman eteläisin kaupunki Tulimaassa, Beaglen kanavan rannalla. Matkaa Buenos Airesista sinne on noin 3200 kilometriä. Todennäköisesti paikan päällä se ei tunnu lainkaan niin myyttiseltä kuin karttapallosta katsottuna, josta näkee sen sijainnin kaukaisen äärellä. Ushuaian motto näyttää olevan: ”Fin del mundo, principio de todo”. Maailman loppu, kaiken alku.

Retkikuntamme suorittaa siellä tieteellistä tarkkailutyötä ja selvittää tärkeitä asioita pingviinien elämästä. Stay tuned!

Mainokset
Kategoria(t): Uncategorized Avainsana(t): , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

2 vastausta artikkeliin: Viisikymppiset

  1. Annika sanoo:

    Buenos Aires houkuttelee minua älyttömästi. Mielelläni näkisin siitä kuvia ja kuulisin tarinoita, jos näin saa tilata.

    • avaramaa sanoo:

      BA:sta varmaan jalkikateen tulee jotakin, hotellin koneilla ei saa nyt kuvia valitettavasti. Ei tama nyt ihan henkilokohtaiseen top kymppiin paase kaupunkien listalla, Bocan alue oli mielenkiintoinen. Palermosta voisi loytya jotakin mutta nyt ei sinne ehdi kun iltapaivalla odottaa jo lento Ushuaiaan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.