Legendan koti

Olen jokseenkin säästeliäästi esittänyt täällä kuva-arvoituksia. Nyt pitkästä aikaa taas sellainen. Eli kuvassa on erään musiikin legendan syntymä- ja nuoruudenkoti. Ja tässä ei nyt puhuta legendoista siinä mittakaavassa, että tämä olisi esim. Juankoskella. Eikä Porissa, Joensuussa tai Tampereellakaan.

Ymmärrän jälleen kerran, että tämä saattaa olla vaikea, mutta edellisetkin ratkaistiin ilmeisen vaivattomasti. Ja toisaalta en halua tehdä tätä aivan naurettavan helpoksi eräällekin kansanretkeilevälle ammattimuusikolle, joka on erikoistunut kuva-arvoituksiin ja jolla on myös tähän liittyvää erityistä tietoutta, jonka perusteella tämä lienee hänelle, jos ei aivan naurettava, niin ainakin helppo.

Kyseinen muusikko on tehnyt kappaleita mm. entisestä kotikadustaan (jossa tämä asunto tietenkin sijaitsee), ikkunoiden pesemisestä tai vaikkapa eräästä Kööpenhaminalaisesta portaikosta. Puhumattakaan siitä, että hän teki eräästä kotikatunsa lähellä olevasta toisesta kadusta myöskin legendaarisen. Kuva siitä alla. Ilmeinen katumuusikko siis.

Kuvissa ei ole paikkatietoa ja kaikki kriittinen on diskreetisti sumennettu. Myös ylimmäisessä kuvassa asunnon seinässä oleva laatta, joka kertoisi asujan nimen. Vastaukseksi kelpaa muusikon nimi, mutta siitä on myös johdettavissa maa, kaupunki, katu ja talon numero (jota tosin en vaivautunut sumentamaan).

Mainokset
Kategoria(t): Uncategorized Avainsana(t): . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

8 vastausta artikkeliin: Legendan koti

 1. ama sanoo:

  En todellakaan tiedä, villi arvaukseni on Paul McCartney. Joku englantilainen kuiteskiin, talon perusteella päättelen. En viittinyt tsekata cooglestakaan. Siis Paul.

 2. ama sanoo:

  Kerro jo, kuka hän on. Bob Dylan?

  • avaramaa sanoo:

   Odotellaan vielä hetki, epäilen että eräällä tuntemallani muusikolla voisi olla tähän annettavaa. Kuvassahan on jonkin verran tietoa aiheesta, josta voi eri lähteisiin tai muihin tietoihin yhdistelemällä tämän päätellä. Robert Zimmermankaan hän ei ole, kyllä tässä vanhan mantereen puolella ollaan.

 3. Matti Sunell sanoo:

  En minä van tiedä, piti siis ruveta tutkimaan. Kyseistä laulajaa en järin hyvin tunne, aukko sivistyksessä tässäkin kohtaa. Exif on ystävämme, siitä selviää muun muassa kameran merkki ja kuvauspäivä, ja kun tietää missä päin olet liikkunut tämän vuoden heinäkuussa, voi alkaa miettiä tunnettuja tuon saaren muusikkoja.

  Katuhan lienee Hyndford Street, puistokatu taitaa sitten olla Cyprus Avenue. Portaat sijainnevat Vanløsessä.

 4. avaramaa sanoo:

  Aloin lukemaan Matin kommenttia, ettei hän tiedä mutta tekstin loppuosa ja ensimmäisen lauseen kirjoitusvirhe paljastaa, että hän tosiaankin tietää vastauksen. Tahallani jätin siihen exif-tiedot, muuten kai tämä olisi ollut astetta vaikeampi jopa asiantuntevalle arvoitusten ratkaisijalle.

  Alin kuva on todellakin Cyprus Avenuelta. Muut artikkelissa vihjatut kappaleet ovat siis Vanlose Stairway (legendalla oli siihen aikaan naisystävä Köpiksessä), Cleaning Windows (legenda pesi aikoinaan henkensä pitimiksi ikkunoita, arvatenkin näillä seuduin) ja tietenkin On Hyndford Street.

  Tarkka osoite on 125 Hyndford Street, Belfast, Pohjois-Irlanti. Talon seinässä olevassa laatassa lukee: ”Singer-songwriter Van Morrison lived here”.

  Ama tunnisti talon perusteella oikean valtion. Enempää en sitten uskaltanut vinkata, puhumattakaan että olisin maininnut mitään artistin huomattavasti tunnetuimmista kappaleista.

 5. ama sanoo:

  Joihinkin arvausleikkeihin on kiva osallistua, vaikka en tiedäkään mistään mitään. Eräs tunnettu tietovisailija pitää eräässä tunnetussa (hah-hah) kaupunkilehdessä kyssäripalstaa. Kerran hän sitten ilmestyi tuohon keittiöön ja pyysi vastailemaan kysymyksiinsä. Antoi sitten pisteitä, täydet oikeasta vastauksesta ja armopisteitä nerokkaasta arvauksesta. Yksi kysymyksistä kuului jotenkin näin, että millä lehdellä on maailmassa eniten lukijoita. No, minä tokaisin hetkeäkään ajattelematta, että Playboy. Ei ollut oikea vastaus, ei sinne päinkään. Lehti on Aku Ankka. Kumpaakaan en ole juurikaan lukenut.

  • avaramaa sanoo:

   Ihan hyvin hoksasit tuon valtion rakennuksen perusteella, joten kyllä sinä jostakin jotakin tiedät. Arvasin, että Matti tutkii tarvittaessa exifit ja hän tiesi, että olin Irlannissa tuona ajankohtana. Lisäksi ko. artistia on käsitelty aiemmin blogissani, joten tehtävä ei loppujen lopuksi ollut vaikea kun vielä hieman käyttää jotakin googlen tuotetta ja/tai Wikipediaa, josta tuo kotiosoite löytyy talon numeroa myöten.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.