Kissanviikset

Taannoin odottelin ilmaisia lentolippuja tai hotelliöitä matkabloggaajana mutta se tie ei ole tuottanut toivottua tulosta. Ei ole tullut tarjouksia hotelleilta, matkatoimistoilta eikä lentoyhtiöiltä. Niin epätoivoinen en tosin sentään ole, että edelleenkään kelpuuttaisin Caribbean Airlinesin tarjouksia. Niiden koneet kun tuppaavat katkeamaan kahtia tai jäämään kentille.

Täytyy laajentaa strategiaa seuraavaan kategoriaan eli ravintola-arvosteluihin. Tällä astun pahasti kollegani varpaille – ja vieläpä hänen kotikentällään. Jos käy todella kylmät eikä tämäkään arpa vedä, on pakko turvautua muotibloggaamiseen ja meikkien testailuihin. Luoja meitä varjelkoon siltä kohtalolta, ennenkaikkea kanssaihmisiä. (Lumene – unohtakaa Kiira Korpi – here I come!)

Työmatkoillani poikkean silloin tällöin Jyväskylässä. Kollegat ovat jo monta kertaa kehottaneet kokeilemaan iltasyömiseen Kissanviikset-ravintolaa.

Nyt sitten viimein. Astun ovesta sisään ja valittavana on joko portaat alas tai ylös. Alistuneena normaaliin kohteluun, valitsen reitin alas. Vieressä on vessat ja epäröin reitinvalintaani. Pienestä raosta näen kuitenkin, että täälläkin harjoitetaan ravintolatoimintaa ja kuittaan tarjoilijalta pöydän. Ei kuulemma ole väliä mihin istun, lupaan olla istumatta kenenkään toisen päälle. Hetken päästä ymmärrän, että täällä olisi ollut yläkertakin tarjolla. Ehkä kaikki action olisikin ollut siellä?

En ole kovin nälkäinen, hotellin aamupala ja varsin hyvä työpaikkaruokailu takana – joten valitsen vain pääruoaksi Suomen kansallisruuan eli pippuripihvin. Sitä on asiakasystävällisesti kahta kokoa, standardi 150 grammaa ja ainoastaan kahden euron lisämaksusta 200 gramman annos. Otan isomman. Korostan tässä annoskoon kasvattamisen kohtuullista hintaa, tämä on ihan toista kuin erään amerikkalaisen etnisen ravintolan tarjoama ateriavaihtoehto: ”haluatko aterian Plussana?” (Pienenä sivuanekdoottina voisi mainita, että viimeksi kun ravintolassa tilasin jotakin grammoittain, olin Vienan Karjalassa Uhtualla hotellin baarissa ja pyysin sata grammaa. Tuote oli tosin vodka.)

Ruokajuomaksi valitsen talon punaviiniä 24 senttilitraa. Se on muodikkaasti Syrahia, joskin vain keskitäyteläistä mutta kuolleen kalan tavoin uin myötävirtaan ja pidänhän minä siitä, en voi kieltää.

Jaan alakerran kymmenen lääkärinplantun kanssa ja kuuntelen kun he arvostelevat vanhempaa kollegaansa, koska tämä hoitelee julkisia potilaitaan ja samalla aikaa kännykän kautta paremmin tuottavia yksityisiä potilaita. Lisäksi he keskustelevat trendikkäästi seinäkiipeilystä ja ainakin yksi on kuulemma kelvollinen varmistamaan. Henkilökohtaisesti en suostuisi tulemaan varmistetuksi sen taholta, joka nimitti köyttä naruksi.

Mutta kollegoiden neuvo ei petä: ruoka on erinomaista. Medium plus on juuri se, mitä Cayennessa noin vuosi sitten tarkoitin kun yritin tilata pihvin à point -kypsyydellä. Lankkuperunat (oliko ne niitä?) ovat rapsakoita (terveiset Tieksolan Matille!) ja kasviksiakin olisi, sekä sieniä. Minulla tosin on sopimus jänisten kanssa enkä mene heidän apajilleen. Yksin olevaa miestä palveltiin hyvin, tosin en ollut kovin vaativa asiakas. En läheskään lääkäritasoa.

Pieni mutta jää laskun käsittelyyn, maksan kortilla, joka viedään yläkertaan ja siellä viivytään tovi. En toki epäile tulevani käännetyksi hyvin kylmänä maanantai-iltana Jyväskylässä mutta jos asetun keskiverron ulkomaalaisen turistin asemaan – joita heitäkin liikkuu väli-Suomessa paljon liikeasioissa – niin epäilisin vahvasti korttini viipymistä pois näkyvistä. Jossakin muualla en päästäisi korttiani näkyvistä hetkeksikään. Eli jos se korttikone saadaan alakertaankin, niin sitten ollaan suurinpiirtein kartalla, ei kannata säikytellä pois niitä, jotka eivät ole perillä millaisessa lintukodossa vielä täällä elämme.

(Artikkelissa ei ole – eikä tule – kuvia, koska en viitsi täällä kannella kunnon kameraa mukana. Tässä ei nyt myöskään tunnu blogivälineen linkkausominaisuus (terveiset joko WordPressille tai HP:n mikrokannettavan valmistajalle – edit: linkit lisätty!) toimivan, joten linkkien lisääminen jää myöhempään ajankohtaan. Toivon silti mahdollisen lukijan nauttivan ateriakokemuksesta ja ennenkaikkea Kissanviiksen omistajien pikaista yhteydenottoa…)

Mainokset
Kategoria(t): Uncategorized Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Yksi vastaus artikkeliin: Kissanviikset

  1. Pete sanoo:

    Eihän tuo nyt ole varpaille astumista, kehutkin vielä paikkaa! Eri asia olisi jos kertoisit äänestäväsi Niinistöä! Totta kyllä tuo että kortin vienti yläkertaan varmasti sopii Suomalaiselle mutta ulkomaalaisessa se saattaa herättää epäilyjä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.