Strawberrypath Records lopettaa toimintansa

Vain todellisten asiantuntijoitten tuntema kajaanilainen levy-yhtiö Strawberrypath Records lopettaa toimintansa, koska yhtiön pääkonttorina toiminut kiinteistö on myyty viime viikolla. Levy-yhtiön kulta-aikaa oli 1980-luku, jolloin toiminnassa käytiin lävitse silloinen kevyen musiikin historia alkaen rautalangasta päätyen kuuman moottoritien kautta laulaja-lauluntekijöihin ja muun muassa Jackson Browneen. Matkan varrelle sattui Viimeinen valssikin sekä varmuuskopion ottaminen (silloisilla välineillä) Sotkamon kunnankirjaston levyosastosta.

Myydyn kiinteistön historiaan liittyy monia muistoja, normaalin elämän kaareen liittyvät asiat tietysti päällimmäisinä mutta myös radion kohina; Motala, Hilversum ja Kaunas. Valparaisoon sieltä oli pitkä ja vaiheikas tie – vaikka sille matkalle (ja samalla kertaa myös Aconcaguan huipulle) johtaneet tapahtumat ja sattumukset alkoivatkin jo ennen Strawberrypath Recordsin perustamista.

Maapallo kulkee radallaan ja elämä jatkuu mutta haikeudella muistellen menneitä vuosia.

”And once you’re gone,
you can’t come back
When you’re out of the blue
and into the black.
…It’s better to burn out
’cause rust never sleeps”

Neil Young: Hey Hey, My My (Into the Black)

Mainokset
Kategoria(t): Uncategorized Avainsana(t): . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

2 vastausta artikkeliin: Strawberrypath Records lopettaa toimintansa

  1. Matti Sunell sanoo:

    Levy-yhtiön tiloissa minulla oli tilaisuus kuulla virtuaalis-virtuoosista kitaransoittoa (Shadowsin älppäriä singlenopeudella). Ja kivenheiton päässähän (minun kivenheittoni ei tosin ehkä riittäisi) tehtiin Eksaktin estetiikan laboratorion valmistelutyötä. Sotkamon levykokoelma oli hyvässä tallessa: siitä oli seudulla useampia analogisia varmuuskopioita.

  2. avaramaa sanoo:

    Varmuuskopiot on hyvä ottaa vähintään kahtena kappaleena ja hajauttaa eri paikkaan. Mulla taisi olla levarissa mahdollisuus valita soittonopeus, joten noin on varmaan tehty. Pakko myöntää etten olisi itse muistanut tuota. Kaikki Shadowsin vinyylit on muuten edelleen tallessa (ja on mulla soittopelikin), koska levyt ovat kuin kirjoja, niitä ei myydä vaan ainoastaan ostetaan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.