Manaus, Brasilia

Aamu Amazonilla

Neljä päivää on risteilty Leticiasta ja vettä pitkin yhteensä 1700 kilometriä. Osapuilleen saman verran olisi jokea jäljelläkin mutta ei tällä reissulla enempää. Ensimmäisenä päivänä oli muutamassa kylässä pysähdys mutta kaksi päivää meni niin, ettei kännykkäverkkoakaan ollut, mikä nyt ei sinänsä haittaa.

Kovin runolliseksi ei nyt jaksa ryhtyä mutta kyllähän siinä näki paljon metsää ja paljon vettä. Joki oli kuin valtatie, jonka varrella kaikki elämä on ja jota pitkin ihmiset liikkuivat. Paljon elämää olisi niissä metsissäkin, niin paljon että jos se joskus kaadetaan pois ja hävitetään, emme voi puhua enää elämästä samassa muodossa maapallolla. Sen eteen kannattaisi cityvihreittenkin propagandaansa levittää.

Amazon Iquitosin ja Letician välillä Perussa

Viimeisen päivän kohokohta oli tietysti maitokahvin värisen päävirran ja mustan veden Rio Negron kohtaaminen juuri ennen Manaukseen saapumista. Vedenpinnassa oli todellakin sentin tarkka raja, jollaisena se jatkuu pitkään ennenkuin kahden suuren joen vedet sekoittuvat.

Otimme laivalle hytin, ei oikein jaksanut innostaa se riippumattobasaari kahdella kannella. Siinä oltiin varpaat melkein toisten suissa ja tuskinpa siinä paljoa olisi pystynyt nukkumaan. Hytissä oli vessa ja hana katossa josta tuli hiekansekaista vettä, näytti ihan samalta kuin joessakin. Jätin sen suihkun väliin kun en ollut ihan varma olisinko ollut yhtään puhtaampi sieltä tullessani kuin sinne mennessäni. Joten nyt hotellin suihku ja puhtaat vaatteet tuntuvat mukavilta.

Välillä jokeen yhtyi pienempiä sivujokia, Brasilia

Mainokset
Kategoria(t): Uncategorized Avainsana(t): , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

2 vastausta artikkeliin: Manaus, Brasilia

  1. Mikko sanoo:

    Hengessä mukana!

  2. Pete sanoo:

    Olipas taasen komeita maisemia, löysin linnunkin ekasta kuvasta tai jokin elukka siellä puussa oli! Terveisiet sinne kaikille täältä helvetin kylmästä pohjolasta -28 astetta ei paljoa hiki virtaa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.