Leticia, Kolumbia

Aika venkuloita täällä. Olemme nyt parin päivän aikana tormänneet osapuilleen vain kahdenlaisiin ihmisiin: kusettajiin ja huijareihin. Sovit jotakin taksikuskin kanssa ystävällisesti niin reissun jälkeen hinta olikin per naamataulu. Ravintolassa yritetään laskuttaa ylimääräisistä annoksista. Sitä niin haluaisi uskoa ihmisen hyvyyteen ja ehkä täälläkin heitä on, mutta eipä olla vielä nähty.

Laivamatka kesti kaikkine säätoineen yksitoista tuntia, joista yhdeksän oltiin liikkeellä. Ensimmäinen tunti ajettiin lähtolaiturin ja satamatarkastuspaikan väliä, yhdellä perheellä ei ollut henkilopapereita mukana ja takaisin heidät piti tuoda. Sitten päästiin lähtemään, ajettiin parin joen mutkan taakse ja sama porukka ilmestyi laivaan pienen venetaksin tuomana.

Matka eteni loistosäässä todella haipakkaa. Ilmeisesti 400 kilometriä sitä matkaa sitten oli. Joen uoma on leveä, loppupäässä varmaan toista kilometriä jo, mutta välillä menimme pienempiä sivu-uomia pitkin. Eihän se vene tietenkään tänne perille tuonut vaan Perun puolella olevalle saarelle Santa Rosan kylään, jossa piti käydä hakemassa tärkeät maastapoistumisleimat vielä tärkeämmiltä pikkuvirkamiehiltä. Täälläkin heitä siis on. Samalla seuraan lyottäytyi ensimmäinen häsläri, joka vaati älyttomiä summia siitä että hommasi meille rahanvaihtopisteen – kaverinsa, jolta sai provikat sekä taksin – kaverinsa, jolta otti vielä toiset provikat. Reilu meininki.

Lämmintä on 30 jotakin ja ilman suhteellinen kosteusprosentti 90. Nihkeämpää vielä kuin Iquitoksessa. Ensimmäiset sairastumiset jo koettu, toinen niistä allekirjoittanut, joka toipui Buranalla ainakin nyt hetkeksi.

Huomenna sitten alkaa neljän päivän laivakyyti Manaukseen. Kuviakin olisi ollut mutta näillä yhteysnopeuksilla en edes yritä.

Ai niin se arvoitus: Mikä pelimies? Vihjeet Mars meni, Kuu karkasi. Oikea vastaus on tietenkin ”maalivahti”

Niin ja vielä pieni ilmoitusasia: Matti Tieksola ja Pentti Tervo ovat tupessa Iquitoksessa. Terveisin Juha ja Harry.

Mainokset
Kategoria(t): Uncategorized Avainsana(t): , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.