Iquitos, Peru

Motokarit hyokkäävät laumana liikennevaloista

Taisin aiemmassa artikkelissa valitella, että usein kaupungit ovat samanlaisia. No, Iquitos on erilainen, omalla tavallaan samassa sarjassa kuin Kathmandu tai New Delhi. Pohjois-Perussa Loreton maakunnassa oleva kylä on maailman suurin kaupunki, johon ei johda yhtään tietä. Asukkaita lienee noin puolisen miljoonaa. Liikennettä täällä kyllä on, katukuvaa hallitsevat hevoskärryjen ja moottoripyoran risteymältä näyttävät laitteet, joista käytetään nimitystä motokar. Katettuun kärryyn mahtuu kuskin lisäksi kaksi ihmistä. Lisäksi on moottoripyoriä, juuri tätä kirjoittaessa ohitse meni yksi, jossa kuskin edessä bensatankin päällä istui arviolta neljävuotias lapsi ja kuskin takana ilmeisesti lapsen äiti. Arvatkaa oli kenelläkään kypärää. Katukaupustelijat käyvät iholle, kerjäläiset pyytävät katuravintolan asiakkailta ylijäänyttä ruokaa suoraan lautaselta.

Hotellimme sijaitsee kahden korttelin päässä Amazon-joen rannasta. Olemme noin sadan metrin korkeudella merenpinnasta, joten joki virtaa hiljaa tummana virtana ohitse. Ilma on paksu, kuuma ja kostea vaikkei aurinkokaan ole paistanut tänään kuin hetkisen. Harry sai fiksattua ylihuomiseksi 9-10 tuntia kestävän pikavenematkan Kolumbian Leticiaan. Matka kattanee noin puolet linnuntietä 1500 kilometrin jokimatkasta, hitaampi jokilaiva lähtee sitten Letician kanssa kaksoiskaupungin muodostavasta Tabatingasta, Brasilian puolelta.

Amazon-joen rantaa Iquitosissa

Matkaseurueemme on jo hitsautunut hyvin yhteen, mikä ilmenee juttujen ja tietokilpailukysymysten jatkuvana huonontumisena. Erityisesti Matti on kunnostautunut ovelien ja välillä mahdottomien sanaleikkien jatkuvana lähteenä. Tässä yksi Matin arvoituksista, ensin tulee kysymys, sitten kaksi vihjettä, josta vastaus pitäisi päätellä. ”Mikä pelimies? Vihjeet: Mars meni, Kuu karkasi?” Vastaus seur. num.

Oma panokseni kisaan oli seuraava: ”Mikä järvi? Vihjeet: Sai Merkurius, Sai Venus.” Keksiiko joku muka huonomman?

Mainokset
Kategoria(t): Uncategorized Avainsana(t): , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

3 vastausta artikkeliin: Iquitos, Peru

  1. Paluuviite: Best of v. 2.0 | Tarinoita avarasta maasta

  2. Paluuviite: Best of v. 3.0 | Tarinoita avarasta maasta

  3. Paluuviite: Lounaalla Iquitosissa | Tarinoita avarasta maasta

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.