Port of Spain, Trinidad ja Tobago

24 tuntia ovelta ovelle on matkattu ja nyt väsyttää. En juurikaan pysty nukkumaan lentokoneessa ja kun Suomen aikaa puoli neljä aamuyöllä piti täytellä jenkkien maahantulokaavakkeita (välilasku JFK:lla), en ollut täysin virkeimmilläni. Tiedättehän: oletko osallistunut holokaustiin toisen maailmansodan aikana, aiotko tehdä rikoksia Yhdysvalloissa. Mitähän tuohon nyt sanoisi. Olisiko pari asiaa tunnustettavana 1940-luvulta… Onneksi en ollut edes margariinipaketissa osuuskaupan hyllyllä vielä silloin.

Trinidad ja Tobagossa syntyi V. S. Naipaul, Nobel-palkittu kirjailija. Joskus lukioaikana pidin esitelmän hänen esikoisteoksestaan Täysinoppinut hieroja (The Mystic Masseur) ja Kajaanin Linnan lukion jokseenkin legendaarinen (ne jotka olivat hänen tunneillaan, tietävät mitä tarkoitan) äidinkielenopettaja Tuovi Kittelä kyseli mikähän mahtaa olla kirjan teema. Ilmeisesti epäili kirjan nimen perusteella sen käsittelevän joitakin epämääräisiä aiheita kun ei tuntenut kirjailijaa. Nobelin hän tosin voitti monta vuotta myöhemmin (2001). Sir Vidiadhar Surajprasad Naipaul – nimikin jo kertoo, että näillä saarilla on vahva intialaisperäinen väestöpohja, kieli on kreolienglanti ja valuutta Trinidadin dollari. Taksikuskin mukaan intialaisperäisiä on 42 prosenttia ja afrikkalaisperäisiä saman verran väestostä.

Vietetään täällä pari luppopäivää, nukutaan väsymys pois, haetaan Surinamin viisumit. Yritettiin sitä jo tänään mutta lähetysto oli kiinni, siellä vietettiin kiinalaista uuttavuotta. Huomenna uusi yritys ja ainoa jäljellä oleva mahdollisuus.

Finski mokasi lähtoportilla ja Lontoossa meni juoksuksi. Koska laukkumme eivät osaa juosta, ne eivät ole nyt täällä. Omaa pakaasiani on luvattu täksi illaksi jos se osaa Miamin kautta tänne. Kun tätä menoa on muutaman tunnin katsonut, niin olisin yllättynyt jos se todella tulee. Tai jos ylipäänsä näen sitä enää koskaan. Ei ole sitten varapaitaa eika mitaan muutakaan nyt, huomenna pitää mennä kauppaan jos kamat eivät tule.

Ei tämä kylä oli kovinkaan kummoinen, kehitysmaan tylsä, likainen pääkaupunki eikä tänne kyllä huvikseen kannata tulla. Lauantaiksi mennään käymää Tobagossa, jos se nyt olisi yhtään kivempi.

Mainokset
Kategoria(t): Uncategorized Avainsana(t): . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Yksi vastaus artikkeliin: Port of Spain, Trinidad ja Tobago

  1. Pete sanoo:

    Laukun ”katoamisesta” huolimatta oikein hyvää ja turvallista matkaa! Vaikka ilman laukkua ja jopa vaatteita olisin mielummin siellä kuin täällä sorvin ääressä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.